Agenda

Multidisciplinair stemsymposium OLVG-West

12apr ’18
  • Aanvang: 08:30 uur

Tijdens dit symposium geven de verschillend disciplines rond de zangstem elkaar een kijkje in de keuken met als doel de zorg rond de zangstem te verbeteren. Namens de NVZ zullen Irene Maessen, Ellen Pieterse en Herman van Doorn korte lezingen en workshops geven over verschillende aspecten van de zangpedagogiek. Rob Stallinga zal de raakvlakken tussen de logopedie en zangpedagogie bespreken. Prof. Felix de Jong zal de holistische benadering van de zangstem bespreken.

De medische aspecten komen in het middagprogramma uitgebreid aan bod en worden ook in workshops verder uiteengezet door Pieter Scholten, Bob van de Berg, Peter van Rijn, Rico Rinkel en Prof. Freek Dikkers. Onderwerpen: reflux, longproblemen, behandeling acute stemproblemen, dilemma van de operatieve behandeling en larynxpapiloom.

Aan het einde van de dag wordt de onderlinge samenwerking verder gestalte gegeven door het openen van een website: het multidisciplinair stemforum. 

In de regio Amsterdam gaan het AMC, het VUmc en het OLVG West op Foniatrisch en Laryngologisch gebied nauw samenwerken om zo een optimale stemzorg in de regio te kunnen aanbieden. 

Aanmelding 
Inschrijving geschiedt door het cursusgeld van € 75,- over te maken op rekening: 
NL42RABO0173956092 - Maatschap KNO Amsterdam-West met vermelding van uw naam, mailadres en BIG-nummer/kwaliteitsregister-nummer. (Laatste natuurlijk niet van toepassing op de zangdocenten)

De inschrijving is mogelijk tot 23 maart 2018 
Inbegrepen: cursus boek, lunch en borrel. De parkeerkosten zijn voor eigen rekening. 
Correspondentie: p.rijn [at] olvg.nl 
Accreditatie bij de KNO/ NVLF zijn aangevraagd 

Locatie: Auditorium - OLVG West 
Jan Tooropstraat 164 
1061 AE AMSTERDAM 

Wij zien ernaar uit om u op 12 april te mogen ontmoeten, 
Peter van Rijn

Overige evenementen