Archief Bulletins in de Koninklijke Bibliotheek

Archief Bulletins in de Koninklijke Bibliotheek

Op 7 juli 2021 is het papieren archief van de NVZ – een stapel Bulletins van 1987 tot 2007 – overhandigd aan de Koninklijke Bibliotheek. Op deze plek zijn ze nu te raadplegen door leden, studenten en andere geïnteresseerden. De kennis die in deze edities staat is dus beschikbaar voor verdere studie. Op onze websitepagina Literatuur staat een index met de globale inhoud van deze Bulletins. 
 
Helaas zijn tussen 2007 en 2019 geen papieren versies van ons vakblad bewaard. De digitale versies staan echter wel op onze website. Om de collectie in de KB volledig te maken hopen we dat leden hun papieren versies bij opruimacties aan ons/de KB willen geven in plaats van ze bij het oud papier te doen. De KB staat inmiddels op de verzendlijst van ‘Vocazine’: alle nieuwe edities gaan er dus nu direct naartoe.  
 
De KB gaat de oude edities in de loop der tijd digitaliseren zodat ze ook online in te zien zijn. Tot die tijd kan je ze lezen in de leeszaal. De KB is naast het station Den Haag CS en goed bereikbaar. Kijk op hun site voor informatie over openingstijden en lidmaatschap.