workshop

ALV en workshop [online]

(online) Programma:

10:00-10:15 uur: inloop

10:15-11:45 uur: ALV

11:45-12:30 uur: lunchpauze 

12:30 –  ca. 14:30 uur workshop door Wieke Karsten

 

Workshop

In de muziek | musiceren, studeren en het brein
Muziekles geven, en zangles in het bijzonder, is een prachtige professie, die ruimte biedt voor artistieke en didactische zelfontwikkeling. En of we nou lesgeven aan een beginnende of gevorderde leerling, aan een kind of aan een volwassene, uiteindelijk gaat het altijd om de vraag: Staat de leerling aan? Is ‘ie er?

En natuurlijk geldt die vraag ook voor ons; alleen als leerling én docent in een optimale focus zijn, wordt er optimaal geleerd en lesgegeven. In de online workshop die Wieke Karsten op 13 maart zal geven, wordt dit het onderwerp van gesprek. We gaan het hebben over de kwaliteit van focus binnen de leskamer, de focus die nodig is voor het thuis studeren én de kwaliteit van focus richting het podium. Want ook een concert geven, of je nou professional bent of amateur, valt en staat bij het kunnen focussen op het juiste moment. Nieuwsgierig? Verzamel de komende weken al je vragen en schuif aan!

Wieke Karsten

Wieke Karsten is fluitist en docent aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en de Nederlandse Fluit Academie. In de afgelopen 25 jaar ontwikkelde zij de methode ‘Musiceren, studeren en het brein’ en geeft hierover lezingen, workshops en cursussen in binnen- en buitenland. Augustus 2019 verscheen haar (laagdrempelige) boek In de muziek dat inmiddels lovend is ontvangen. Het wordt een aanrader genoemd voor iedereen die muziek maakt of hier meer over zou willen weten. Zie Wieke voor meer informatie en recensies van haar boek.

Datum

13 mrt 2021
Verlopen!

Tijd

10:00 - 15:00
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.