De Transgender Zangstem: Fysiek en Online

Haarlem, Jansstraat 33, 2011 RT Haarlem, Netherlands

Over het evenement

Doe mee live of online met een workshop over de transgender zangstem!

 

Sven Keet (26 jaar) is dirigent, arrangeur, zanger, beatboxer en zangdocent. Op zijn 21e ging hij in transitie van vrouw naar man, op zijn 23e startte hij het hormonen. Zijn stemdaling ging soepel met de hulp van logopedie en zanglessen en inmiddels zingt hij hoge tenor in meerdere vocal groups en koren. Door zijn eigen stemdalingen het geven van zangles aan transgender leerlingen heeft hij veel ervaring met hoe hier het beste mee om te gaan. Graag neemt hij je mee in de tips & tricks die komen kijken bij het werken met de transgender zang- en spreekstem!

 

Marieke Coerts studeerde af als oefentherapeut-Mensendieck en als logopedist.

De kennis en ervaring uit beide vakgebieden gebruikt zij in haar werk als logopedist in het Amsterdam UMC, waar zij sinds 1992 werkt.  In haar werk heeft het diagnosticeren en behandelen van patiënten met problemen op het gebied van de stem, waaronder de transpersonen, altijd centraal gestaan. Als de stem afwijkt van wat de omgeving verwacht, zorgt dat voor ongewenste situaties. Graag levert Marieke dan ook een bijdrage aan het vinden van een gezonde en passende stem, door met collega logopedisten te overleggen en hen te adviseren. Daarnaast zingt Marieke met veel plezier in een klein vrouwenkoor en gunt iedereen een fijne zangstem. De workshop ziet zij als een mogelijkheid om haar kennis op het gebied van de transgender spreek- en zangstem te delen en om ervaringen uit te wisselen.

Zie voor aanmelden deze website: https://www.la-voix.nl/events/de-transgender-zangstem-fysiek-en-online?fbclid=IwAR1sI99mExCkUe9pUE7fTmdKOMt4IxfkFaum5jd9yYnrrQPK85GMRIpsFDA

Datum

08 jan 2022
Verlopen!

Tijd

14:00 - 17:00
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.