Brandbrief aan de minister

Brandbrief aan de minister

Op 2 juni heeft de NVZ met een delegatie van 9 zangers, namens alle professionele zangers van Nederland een brandbrief overhandigd aan Minister van Engelshoven.
De belangrijkste boodschap van de brief is dat zangers geen ‘geforceerde stemgebruikers’ zijn. Daarnaast vragen we om aandacht voor de specifieke positie van de professionele zangers in de coronacrisis.
Tijdens het gesprek op de stoep van het ministerie benadrukte we onze positie binnen het grote verband onder de vleugels van de Creatieve Coalitie en bovendien onze verwevenheid met de amateurzangers (onze leerlingen en in veel gevallen werkgevers-koren).
De minister was blij dat we van ons lieten horen, en erkent ons als officieel aanspreekpunt op het gebied van expertise op zanggebied. Verder drong ze aan op onze hulp bij het helpen opstellen van protocollen zodat de sector zo snel mogelijk weer veilig aan het werk kan. De NVZ zal daarom in samenspraak met Korennetwerk Nederland en de professionele koren daarmee aan de gang gaan.