Nieuwe redactieleden gezocht voor Vocazine

Nieuwe redactieleden gezocht voor Vocazine

Heb jij passie voor tekst en taal? En wil je graag nieuwe inzichten, standpunten, trends, en emoties rond zang en zangonderwijs delen… Kom dan bij de redactie van Vocazine, het vakblad van de NVZ. 

De redactie zoekt 2 nieuwe redactieleden! Maar wat houdt het dan precies in, redactiewerk?

De redactie werkt vooral als team. Samen met de hele redactie creëer je twee keer per jaar een nieuwe editie van Vocazine. Daar gaat best wat research aan vooraf. Alle nieuwe input wordt besproken in de redactievergadering (4 vergaderingen per jaar), waar de grote lijnen voor de komende editie(s) worden uitgezet. 

Daarna ga je aan de slag om een artikel uit te werken. Je hoeft hiervoor niet per se zelf alles te bedenken: je kan ook een interview of boekbespreking verzorgen. Of misschien schrijf je wel een leuke column als reflectie op de (zang)actualiteit. Je kan hierbij je netwerk inschakelen, of opereren als schrijfduo. 

Het werken voor de redactie doe je vrijwillig en onbezoldigd. Wel kan je reiskostenvergoeding en je lidmaatschap van de NVZ terugbetaald krijgen. De grootste voldoening geeft echter dat je je bij de bron van nieuwe ontwikkelingen bevindt, dat je die inzichten in tekst mag omzetten, en dat het resultaat daarvan twee keer per jaar op de deurmat van onze leden, jouw collega’s valt.

Lijkt het iets voor jou? Wil je graag meer informatie over redactiewerk? Neem dan contact op per mail: vocazine@zangpedagogen.nl