Nieuws

Boekpresentatie ‘Kroniek’ van Meinard Kraak (medeoprichter en erelid van de NVZ).

17 juni 2018

Zondag 17 juni 14.30 uur, Amstelkerk in Amsterdam.
Autobiografie van Meinard Kraak ‘Kroniek’ met als subtitel ‘Schöne Welt, wo bist du’.

In zijn boeiende en vlot geschreven biografie vertelt Kraak over zijn leven en loopbaan: zijn jeugd in Winschoten, de zangstudie aan het Conservatorium van Amsterdam, de studie in Parijs bij Pierre Bernac en zijn carrière als opera- en concertzanger.

Over de 43 jaren dat hij docent was aan de Conservatoria van Den Haag en Utrecht schetst hij een interessant en openhartig tijdsbeeld van het Nederlandse muziekleven van weleer.

Tijdens de presentatie zal de voorstelling ‘De Weg’ worden uitgevoerd door Ekaterina Levental, harpiste/zangeres en oud-student van het Koninklijk Conservatorium. In de regie van Chris Koolmees vertelt zij hierin haar levensverhaal vanaf haar jeugd in Taskent (Oezbekistan) tot de vlucht van het gezin naar Nederland, als zij zestien jaar oud is.

Vanzelfsprekend is het boek van Meinard Kraak ter plekke verkrijgbaar. Voor leden van de NVZ is het boek beschikbaar voor een gereduceerd tarief van € 20,00 over te maken op rekeningnummer van de NVZ: NL45 INGB 0005 6459 68 t.n.v. Ned. Vereniging van Zangpedagogen o.v.v onder vermelding van KRONIEK.